Tidigare event


Snabbare Angulartestning

Angular kommer fullastat med verktyg och åsikter. Under kvällen går vi igenom Karma, testsviter med Jest och vad som bör tänkas på vid formulering av enhetstesten.

  Entreprenörskap & AI - gratis föreläsning

  Landskapet för entreprenörskap och företagsetablering har förändrats markant. Samtidigt håller datorerna på att förstå världen och vi står inför en stor förändring. Människor och maskiner kommer i större grad att jobba tillsammans. Kom och lyssna på Acke Salem, VD och medgrundare för bl.a. Edument AB och Erik Man, Senior Arkitekt

   Hur jag byggde ett programmeringsspråk

   Det här är berättelsen om hur jag implementerade mitt eget lilla språk och min egen kompilator. 

    Lås upp allas tekniska potential - workshop

    Datum: 6 sep 2018

    Hur kan mjukvaruskapande vara enkelt, lättillgängligt, och kul ? Denna workshop visar vi en uppsättning nya, nybörjarvänliga programmeringsmiljöer som ni får prova med handledning av våra experter.

     Hackathon för staden

     For beginners and experienced coders alike, we'll look at all the information that is available for free to make new web services, from bus schedules to city gardens. We'll start with a small introduction and spend the rest of the evening building a small web project and talk about the future of social cities. 

      TypeScript och att ta sig över ån

      Det här föredraget är berättelsen om hur jag skrev det programmet i  modern JavaScript, och hur jag halvvägs insåg att det blev mycket bättre  om jag bytte till TypeScript.

       Beer.js - Debugging node.js from docker and multi source API's

       Vi sponsrar en försommarversion av Beer.js tillsammans med "The Community Fund". Eventet äger rum på The Marina Hotel i Reykjavik. Stephen kommer ge en presentation med titeln "Debugging in Docker".

        React vs Angular - 2018

        I det röda hörnet, representerande Angular, står JavaScript-evangelisten David Waller. Hans motståndare i det blå hörnet, som försvarar Reacts ära, är Carl Mäsak. Under kvällen kommer våra två stridande parter möta varandra i en snillenas strid, där fördelar och svagheter med respektive ramverk understryks. 

        • JavaScript

        Introduktion till GraphQL - klientsidan

        En hands-on-introduktion till GraphQL, det (ganska) nya frågespråket från Facebook.  GraphQL är byggt runt en enkel princip: fråga efter vad du behöver, och få bara det, i ett förutsägbart format.

         Varför vänta? C++17 polyfills

         På detta kvällsseminariet diskuterar vi några av C++17s nya features, vad som är bra med dem och hur vi kan använda dem idag, även med äldre kompilatorer som bara stödjer C++14 av standardbiblioteket.

          Webinar: Modern JavaScript - 16 mars

          Webinar: Modern JavaScript - 16 mars kl. 11:00

          JavaScript har under de senaste åren etablerat sig som en allt viktigare spelare i frontenden. Att bygga stort och stabilt är den stora utmaningen. 

          Plats: Online
          Datum: 16 mars kl. 11:00
          Pris: Kostnadsfritt

          • JavaScript

          Hur undviker man problem med CSS i större skala? En titt på CSS i JS

          Datum: 1 feb 2018

          Den som har arbetat med en större produkt känner till hur smärtsamt det kan vara med illa utformad CSS. CSS i JS uppmanar till lokalt scopade stilar per default, genom att bara definiera de stilar som är nödvändiga för komponenten, istället för en hel CSS-stilmall. 

           Nyheter

           • Edument för Musikhjälpen!

            Vi på Edument vill självklart vara med och bidra till Musikhjälpen och engagerar oss genom en auktion och välkomnar alla på “Swish - julfika” på kontoret i Helsingborg 12 december!

            Läs mer
           • TypeScript generics och den mörka borgen

            I denna blogpost ger vi oss in i Mörka Borgen för att lära oss om TypeScript generics!

            Läs mer
           • Varför gör vi detta mot oss själva?

            För några veckor sedan upptäckte vi att vissa datum på vår webbsida  var felaktiga. Istället för att visa det riktiga datumet för en  kursleverans så visade vissa sidor alltid dagens datum istället.

            Läs mer
           • Nu inviger vi vårt nya huvudkontor, Teknikhubben i centrala Helsingborg

            Idag inviger vi vårt nya huvudkontor, Teknikhubben mitt i centrala Helsingborg. Här kommer ett av våningsplanen tilldelas entreprenörer som kommer få hjälp att förverkliga sina affärsidéer.

            Läs mer
           • Nytt kontor i Göteborg

            Nu öppnar vi kontor på Kyrkogatan i Göteborg för att kunna möta våra kunders behov i Göteborgsregionen

            Läs mer