Tidigare event


Lås upp allas tekniska potential - workshop

Datum: 6 sep

Hur kan mjukvaruskapande vara enkelt, lättillgängligt, och kul ? Denna workshop visar vi en uppsättning nya, nybörjarvänliga programmeringsmiljöer som ni får prova med handledning av våra experter.

  Hackathon för staden

  Datum: 29 maj

  For beginners and experienced coders alike, we'll look at all the information that is available for free to make new web services, from bus schedules to city gardens. We'll start with a small introduction and spend the rest of the evening building a small web project and talk about the future of social cities. 

   TypeScript och att ta sig över ån

   Datum: 24 maj

   Det här föredraget är berättelsen om hur jag skrev det programmet i  modern JavaScript, och hur jag halvvägs insåg att det blev mycket bättre  om jag bytte till TypeScript.

    Beer.js - Debugging node.js from docker and multi source API's

    Datum: 26 apr

    Vi sponsrar en försommarversion av Beer.js tillsammans med "The Community Fund". Eventet äger rum på The Marina Hotel i Reykjavik. Stephen kommer ge en presentation med titeln "Debugging in Docker".

     React vs Angular - 2018

     Datum: 19 apr

     I det röda hörnet, representerande Angular, står JavaScript-evangelisten David Waller. Hans motståndare i det blå hörnet, som försvarar Reacts ära, är Carl Mäsak. Under kvällen kommer våra två stridande parter möta varandra i en snillenas strid, där fördelar och svagheter med respektive ramverk understryks. 

     • JavaScript

     Introduktion till GraphQL - klientsidan

     Datum: 18 apr

     En hands-on-introduktion till GraphQL, det (ganska) nya frågespråket från Facebook.  GraphQL är byggt runt en enkel princip: fråga efter vad du behöver, och få bara det, i ett förutsägbart format.

      Varför vänta? C++17 polyfills

      Datum: 22 mar

      På detta kvällsseminariet diskuterar vi några av C++17s nya features, vad som är bra med dem och hur vi kan använda dem idag, även med äldre kompilatorer som bara stödjer C++14 av standardbiblioteket.

       Webinar: Modern JavaScript - 16 mars

       Datum: 16 mar

       Webinar: Modern JavaScript - 16 mars kl. 11:00

       JavaScript har under de senaste åren etablerat sig som en allt viktigare spelare i frontenden. Att bygga stort och stabilt är den stora utmaningen. 

       Plats: Online
       Datum: 16 mars kl. 11:00
       Pris: Kostnadsfritt

       • JavaScript

       Hur undviker man problem med CSS i större skala? En titt på CSS i JS

       Datum: 1 feb

       Den som har arbetat med en större produkt känner till hur smärtsamt det kan vara med illa utformad CSS. CSS i JS uppmanar till lokalt scopade stilar per default, genom att bara definiera de stilar som är nödvändiga för komponenten, istället för en hel CSS-stilmall. 

        Nyheter

        Nytt kontor i Göteborg

        Nu öppnar vi kontor på Kyrkogatan i Göteborg för att kunna möta våra kunders behov i Göteborgsregionen

        Läs mer >

        Nu lanserar vi Beginning ASP.NET Core

        År 2016 släppte Microsoft plattformen ASP.NET Core, men den var skakig. Inte förrän maj 2018, vid releasen av version 2.1, blev plattformen stabil. Det är nu dags att investera kunskap i den, och därför släpper vi kursen Beginning ASP.NET Core. 

        Läs mer >

        Inför den nya JavaScript-säsongen

        Häng med när vi inför den nya säsongen i Premier L... förlåt, JavaScript, tar tempen på våra favoritlag - Angular Rovers, FC React och TypeScript United!

        Läs mer >

        Nu lanserar vi COMMA

        Nu lanserar vi betaversionen av Comma, ett IDE för Perl 6 utvecklare som kommer att effektivisera deras arbete. Comma är byggt på den beprövade JetBrains IDEA-plattformen vilket innebär att många Perl 6-utvecklare enkelt kan börja använda verktyget.

        Läs mer >

        Våga välja Vue?

        Är React och Angular fortfarande de två enda ansvarsfulla alternativen när JavaScriptramverket för det nya projektet ska väljas, eller har Vue nu vuxit till att bli ett reellt alternativ?

        Läs mer >