Tidigare event


How to Wasm

Datum: 9 maj

Är du en mjukvaruutvecklare med ständig koll på det senaste? Har du hört talas om det där nya ”WebAssembly” men känt att det är lite för experimentellt? Det är inte experimentellt längre! Det är här och det är stort!

  Lev och led agilt med Management 3.0

  Datum: 10 apr

  Att vara agil och att som ledare leda utan att leda är uttryck som dyker upp inom alla branscher idag. Men vad innebär detta egentligen? Vad händer när vi lämnar det traditionella ledarskapet och börjar självorganisera mera? Är detta slutet för traditionella organisationer?  

   Docker Birthdayparty #6

   Datum: 2 apr

   Docker fyller 6 år! Det är tid att fira Dockers födelsedag, men i år vill Docker även fira dig! Det görs genom årets tema som är “How do YOU #Docker?”. 

    Framtiden är redan här - Så bedriver du modern mjukvaruutveckling

    Datum: 12 feb

    Vad innebär modern mjukvaruutveckling?
    En gratis lunchföreläsning i samarbete med System Verification. 

     World’s Best Morning: ”Augmented Reality & Machine Learning”

     Datum: 8 feb

     Hur har vi skapat en miljö och en kultur där vi tar tillvara på inte bara interna innovationer men även externa och hur går det till? 

      Snabbare Angulartestning

      Angular kommer fullastat med verktyg och åsikter. Under kvällen går vi igenom Karma, testsviter med Jest och vad som bör tänkas på vid formulering av enhetstesten.

       Entreprenörskap & AI - gratis föreläsning

       Landskapet för entreprenörskap och företagsetablering har förändrats markant. Samtidigt håller datorerna på att förstå världen och vi står inför en stor förändring. Människor och maskiner kommer i större grad att jobba tillsammans. Kom och lyssna på Acke Salem, VD och medgrundare för bl.a. Edument AB och Erik Man, Senior Arkitekt

        Hur jag byggde ett programmeringsspråk

        Det här är berättelsen om hur jag implementerade mitt eget lilla språk och min egen kompilator. 

         Lås upp allas tekniska potential - workshop

         Datum: 6 sep 2018

         Hur kan mjukvaruskapande vara enkelt, lättillgängligt, och kul ? Denna workshop visar vi en uppsättning nya, nybörjarvänliga programmeringsmiljöer som ni får prova med handledning av våra experter.

          Hackathon för staden

          For beginners and experienced coders alike, we'll look at all the information that is available for free to make new web services, from bus schedules to city gardens. We'll start with a small introduction and spend the rest of the evening building a small web project and talk about the future of social cities. 

           TypeScript och att ta sig över ån

           Det här föredraget är berättelsen om hur jag skrev det programmet i  modern JavaScript, och hur jag halvvägs insåg att det blev mycket bättre  om jag bytte till TypeScript.

            Beer.js - Debugging node.js from docker and multi source API's

            Vi sponsrar en försommarversion av Beer.js tillsammans med "The Community Fund". Eventet äger rum på The Marina Hotel i Reykjavik. Stephen kommer ge en presentation med titeln "Debugging in Docker".

             React vs Angular - 2018

             I det röda hörnet, representerande Angular, står JavaScript-evangelisten David Waller. Hans motståndare i det blå hörnet, som försvarar Reacts ära, är Carl Mäsak. Under kvällen kommer våra två stridande parter möta varandra i en snillenas strid, där fördelar och svagheter med respektive ramverk understryks. 

             • JavaScript

             Introduktion till GraphQL - klientsidan

             En hands-on-introduktion till GraphQL, det (ganska) nya frågespråket från Facebook.  GraphQL är byggt runt en enkel princip: fråga efter vad du behöver, och få bara det, i ett förutsägbart format.

              Varför vänta? C++17 polyfills

              På detta kvällsseminariet diskuterar vi några av C++17s nya features, vad som är bra med dem och hur vi kan använda dem idag, även med äldre kompilatorer som bara stödjer C++14 av standardbiblioteket.

               Webinar: Modern JavaScript - 16 mars

               Webinar: Modern JavaScript - 16 mars kl. 11:00

               JavaScript har under de senaste åren etablerat sig som en allt viktigare spelare i frontenden. Att bygga stort och stabilt är den stora utmaningen. 

               Plats: Online
               Datum: 16 mars kl. 11:00
               Pris: Kostnadsfritt

               • JavaScript

               Hur undviker man problem med CSS i större skala? En titt på CSS i JS

               Datum: 1 feb 2018

               Den som har arbetat med en större produkt känner till hur smärtsamt det kan vara med illa utformad CSS. CSS i JS uppmanar till lokalt scopade stilar per default, genom att bara definiera de stilar som är nödvändiga för komponenten, istället för en hel CSS-stilmall. 

                Nyheter

                • Vi lanserar Boot Camp inför sommaren

                 Ett Boot Camp för .NET-utvecklare som vill ta det steget längre och bli en modern och komplett .NET Core-utvecklare. Och ett för dig  som vill lära dig allt du behöver kunna om JavaScript och frontend-programmering 2019. 

                 Läs mer
                • Prioritetsköer i Java och Python

                 Hur kan man prata om en "prioritetskö", en kö-datastruktur där element får lov att "hoppa före i kön" om de är viktiga? I den här artikeln jämförs de (ganska olika) svaren från Java och Pythons standardbibliotek.

                 Läs mer
                • Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure (steg för steg - del 1)

                 Här är en guide för dig som vill arbeta med dokumentdatabaser. Jag beskriver hur jag fick RavenDB att fungera på en vanlig Windows Server 16 virtuell maskin som i sin tur körs i Azure molnet.


                 Läs mer
                • Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure (steg för steg - del 2)

                 Andra delen i en guide om tre delar. 

                 Läs mer
                • Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure (steg för steg - del 3)

                 Det här en guide i tre delar. Här, i den tredje delen, går vi bland annat igenom hur du importerar ett certifikat. 

                 Läs mer