Din första tid på Edument

May 22, 2015 at 9:11 am Leave a comment

Vi jobbar med att ta fram en bok som beskriver nyanställdas första tid på Edument. Boken kommer att publiceras på edument.se så att ni som är nyfikna på Edument kan få en bra bild över tillvaron hos oss. I väntan på ”release 1.0” bjuder jag på ett utkast:

1. Första dagen…

Grattis! Du har klarat dig igenom vår rekryteringsprocess och nu har du fått din biljett för att hänga med på resan med Edument. Vi lovar att du kommer att utvecklas som individ, både personligt och tekniskt. Du kommer att se till att våra kunder utvecklas och framförallt kommer du att vara med och skapa en av världens bästa arbetsplatser.

Du kommer snabbt att upptäcka att vi saknar hierarkier och är en platt organisation. Vi tror på idén med självorganiserande team där vi hjälps åt att få rätt saker gjorda. Kanske kan det upplevas rörigt i början men bästa sätt att lära sig Eduments värld är att prata mycket med dina nya kollegor.

IMG_0069

1.1 Din personliga utveckling startar nu

Under första dagen kommer du att få de tekniska prylar du behöver. Kommer du på att du saknar något så säg till. Behöver du en extra stor kaffekopp? Extern hårddisk? Något program? Rätt kaffeblandning? Vi fixar det. Vi vet att rätt arbetsredskap är en förutsättning för att göra ett bra jobb. 

Vi letar upp en bra arbetsplats och när du känner dig redo gör vi upp planen för närmsta tiden. Planen kommer bland annat att innehålla kompetenser du vill utveckla, kurser du ska gå (vi har över 50 egna!) och kunder du ska/önskar jobba med. Ska du jobba som utbildare kommer vi att titta på kurserna som du inom en nära framtid kommer att ge.

Under eftermiddagen har vi ”första-dagen-på-jobbet-eftermiddagsfika”. Om klockan blir 14.30 och du inte har hört något så börja gå runt lite rastlöst i lokalerna och säg med lagom hög röst ”det hade varit gott med lite fika nu”. Vi lovar, det ger resultat.

[…]

3. Första månaden…

Du har genomfört dina första uppdrag och börjar få en känsla för hur livet på Edument är. Du börjar känna dig hemma. Du vet vem som gör bäst kaffe, har tråkigast humor, kan allt om öl, äter ute, tar med matlåda, gillar fotografering, kommer först till jobbet, skickar mest mail, kodar spel på nätterna, reser mycket m.m.

3.1 Projekt

Vi har ständigt många projekt på gång. Mycket finns nerskrivet någonstans men det absolut enklaste sättet att få reda på vad som är på gång är att prata med kollegorna. Var nyfiken. Fråga vad vi gör. Fråga vad vi kan. Berätta vad du vill. Berätta vad du kan. Vill du hänga på ett projekt så är det bara att skapa utrymme och se till att du också kan vara med.

Ett annat sätt att få reda på vad som händer är att vara med på förmiddagsmötet på måndagar eller eftermiddagsmötet på fredagar.

[…]

Vill du veta mer om livet på Edument? Hör av dig så tar vi ett snack över en kopp kaffe.

//Björn

Entry filed under: Uncategorized.

We want you! Framtidens HR är agil

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggers like this: