Edument levererar Perl 6 internals-kurs

October 29, 2013 at 4:17 pm Leave a comment

Nyligen blev vi på Edument ombedda att sätta ihop och leverera en kurs i Perl 6, avsedd för att hjälpa nuvarande och potentiella bidragsgivare till att förstå hur man utvecklar kompilatorn (Rakudo Perl). Naturligtvis hade vi bra personer för jobbet! Bland våra lärare på Edument är det några som också är aktiva utvecklare i Perl 6-projektet, och en av dem är även en ledande utvecklare och arkitekt för Rakudo Perl-kompilatorn med dess tillhörande verktyg.

Den nya kursen genomfördes för första gången 14-15 september och fick ett mycket positivt mottagande av deltagarna. Under en intensiv 2-dagarskurs fick deltagarna lära sig hur kompilatorn och dess verktyg fungerar och fick även möjligheten till praktisk erfarenhet genom att bygga egna kompilatorer och objektsystem i en mindre skala. Efter den första kursen släppte vi också allt kurmaterial under en Creative Commons-licens fritt för alla att ta del av.

Eduments lärare Jonathan Worthington säger att han är glad att han har möjligheten att utnyttja sin erfarenhet inom Perl 6 projektet inom undervisningen.

johanathan_worthington— Det är jättekul att vi kan utnyttja våra erfarenheter och intressen för att dra ihop en riktigt spännande kurs. Att få blanda mina erfarenheter av öppen källkod med undervisning och mentorskap på detta sätt är väldigt givande. Att vi nu också släppt allt kursmaterial, under en Creative Commons-licens för att ytterligare kunna bidra till Perl 6-communityn, känns väldigt bra.

För dem som inte kunde vara med vid det första tillfället så viskas det redan om en nytt tillfälle inom en snar framtid. Det första kurstillfället och det tillgängliga materialet har dessutom haft den positiva effekten att folk nu skriver små kompilatorer på #perl6-kanalen på en helt annan skala än tidigare.

//Arwid

Arwid

Entry filed under: General. Tags: , , , , , .

Jonathan intervjuad om CQRS i Dev.Cast Carl Mäsak gästar senaste avsnittet av Dev.Cast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggers like this: