Nyrekrytering till Edument

June 10, 2013 at 3:36 pm Leave a comment

Ett av våra nyaste tillskott på Edument är Joakim Mårtensson som framförallt kommer att arbeta med UI, UX och Java. Här följer en kortare intervju med honom.

0e72ee0

Berätta lite om din bakgrund
Från början har jag läst interaktionsdesign på Lunds Universitet.
De senaste två åren har jag tillbringat i Kina där jag har jobbat med Usability Design på Huawei.
Innan det så har jag varit på Ericsson i 10 år, där jag arbetade med grafik, applikationsutveckling och UI för mobiltelefoner. Jag började som programmerare och arbetade med ren C som de hade i sina mobiler på den tiden. Sen har jag faktiskt hållit på lite med spelutveckling där, bland annat med att konvertera mobilspel mellan olika modeller. På den tiden var det ju lite mer basic spel, som klassikern Snake till exempel.

Så, vad gjorde du på Huawei?
När jag började där så kan man säga att jag jobbade lite som lärare. De har ingen renodlad usability-utbildning i Kina, så de plockade in folk som var duktiga på de grafiska bitarna och utbildade dom i usability på företaget. Så där var jag och höll lite föreläsningar om området. Efter det arbetade jag mer generellt med usability, gjorde reviews på designer de hade gjort och kom med förbättringsförslag. Arbetade lite mer organisatoriskt också, hur man skulle effektivisera dokumenthantering bland annat.

Och nu är du tillbaka i Sverige
Ja, precis! Sista tiden kände jag att jag inte utvecklades så mycket. Det var en del omorganiseringar inom företaget så jag blev sugen på att testa på nya saker. Sen har jag ju familj och vänner här också, så det bidrar en hel del.

Vad ser du mest fram emot med att jobba på Edument?
Att få lära mig nya saker och bredda min kunskap. Nu har jag jobbat med mobiltelefoner i 12 år så jag är sugen på att fokusera på annat. Något som jag tycker är intressant är det som nu populärt kallas UX, user experience. Det finns många tolkningar men för mig handlar det mycket om att något inte bara ska fungera och vara lättanvänt, men också att det är attraktivt att använda, att det är effektivt, löser dina problem, kanske till och med såna som du inte ens visste att du hade. Det är så mycket bredare, det är mer än bara just en applikation, utan även en tjänst och hur den fungerar. Ska man ta det på det stora hela kan det vara allt från kundtjänst till bemötande i affären när man ska köpa en tjänst eller en applikation eller en hårdvara eller vad det nu är. Och sen känslan när man packar upp den.

Lite mer känsla alltså?
Ja…egentligen kan man säga att det är allting. Allting som man som användare kommer i kontakt med om det nu är ett företag med en tjänst eller hårdvara. Att försöka förmedla samma service, samma känsla genom en hel produkt. Att göra det attraktivt.

Välkommen till Edument Joakim!

//Daniel

247263_10151265656070833_997445891_n (1)

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , , , .

Edument on Tour – Malmö Ny kurs i HTML5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggers like this: