Välkommen, Carl Mäsak, till Edument!

January 14, 2011 at 9:10 am Leave a comment

Vi vill börja med att välkomna vår nya medarbetare Carl Mäsak till Edument och hoppas att han kommer trivas hos oss. Vi har tänkt köra en presentation av Carl så att både våra kunder och medarbetare ska få chansen att lära känna honom!

Vad har du gjort tidigare?

Jag har studerat till civilingenjör i Uppsala. Under studietiden har jag jobbat vid sidan om med programmering, mestadels för universitetet. Jag har en bred erfarenhet som utvecklare av öppen källkod, särskilt som Perl-utvecklare. Jag är en av de mer aktiva personerna i utvecklingen av Perl 6. I jobbet har det mestadels blivit Java och Eclipse, men jag är även naturligt nyfiken på nya språk och paradigm.

Du har hållit på med bioinformatisk mjukvara tidigare?

Ja, min civilingengörsutbildning har namnet ”Bioinformatik”, och under de senste åren har jag ingått i en forskargrupp som utvecklar Bioclipse, en integrerad mjukvaruplattform för kemo- och bioinformatik.

Vad inom systemutveckling brinner du mest för?

Jag tycker att själva utvecklingsprocessen är det häftiga – att utforska ett problem, och skriva något som sedan körs och löser problemet.

J. S. Bach lär ha sagt att det inte är så svårt att spela orgel: man behöver bara trycka på rätt tangenter i rätt ordning. Programmering känns “lätt-svårt” på just det sättet; det är lätt när man kan det. Och det är spännande att lära sig nya tekniker för att förstå det bättre och nå längre.

Varför valde du att jobba för just Edument?

Jag gillar värdena som ligger till grund för Edument. Konsultverksamhet kan se ut på så många olika sätt – hos Edument handlar det om att ge kunden något långsiktigt bra, inte bara plåsterlösningar. Det finns något lockande i att vara med hela vägen med kunden, både i utvecklingsarbetet på plats och i fortbildning och mentorskap.

Hon Edument kommer jag att ägna mig åt mobil utveckling, Android, Meego, samt undervisning/konsulting i diverse språk: Java, C++, Perl…

Har du några speciella highlights i din karriär?

Min “karriär” så här långt återfinns huvudsakligen i Perl-världen. Jag har varit med och utvecklat specifikation och implementationer för Perl 6, jag har skrivit ett antal program och moduler, mina föredrag på konferenser är omtyckta, och min blogg har tusentals besökare i månaden. Under den gångna månaden har jag arrangerat en programmeringstävling på Internet.

Vad har du för fritidsintressen?

Jag tycker om att dansa, simma, springa, sjunga i kör, laga mat. baka, spela piano/orgel, komponera, skriva, och rita. Dock ej alla samtidigt.

Kuriosa: Vilken var din första dator?

En Amstrad med två 5 1/4 tums diskettstationer och utan hårddisk. MS-DOS 3 någonting. Gjorde mitt första “plattformsspel” i Lotus 123, den tidens Excel.

Läs mer: Carls konsultprofil hos Edument.

Entry filed under: Uncategorized.

Community Connection II – .NET best practices (26nov) Product Predictions

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggers like this: